EFTELING
PHOTO CHALLENGE

Het concept

De Efteling is al jaren een populair onderwerp voor zowel beginnende als gevorderde fotograven. Dit blijkt wel uit de vele instagram accounts vol met de mooiste plaatjes uit het pretpark in Kaatsheuvel. Hoe leuk zou het zijn om hier een challenge omheen te bouwen waarbij deelnemers worden uitgedaagd de Efteling op een zo mooi, uniek maar vooral verwonderlijk mogelijke manier vast te leggen op de gevoelige plaat. 

Naast dat dit stimulerend is voor de Nederlandse fotografie kan het ook een mooie kans zijn om publiciteit te genereren voor betrokken partijen. Denk hierbij aan een samenwerking tussen de Efteling, één van de bekende fotografie merken als Sony, Canon, Nikon, etc en een retailer als bijv Kamera Express. Een win win situatie voor alle betrokkenen en een goede reden om een heerlijke dag door de Efteling te trekken met de camera op scherp!


De Challenge

De challenge kan bestaan uit de volgende opdrachten

  • Fotografie in het donker: Maak een foto binnen in 1 van de dark rides.
  • Beweging: Maak een foto waarbij de snelheid van Baron 1898 tot zijn recht komt. 
  • Reflectie: Maak creatief gebruik van reflectie in je foto.
  • Verwondering: Maak een spookjesachtige foto die je meeneemt in de wereld vol wonderen.
  • Zonsondergang: Maak een foto in de Efteling met een mooie zonsondergang. 

Uiteraard zijn dit enkele suggesties, wellicht zijn er nog andere invalshoeken die interessante plaatjes zouden kunnen opleveren. 


Winnaars

De winnaar(s) winnen bijv een body met kit lens, of bijvoorbeeld een pakket of waardebon. Dit kan in stand komen met een participerende partij, bijvoorbeeld ter promotie van een nieuw model camera of iets dergelijks. Wat ook leuk zou zijn is een workshop van een bekende "themepark" fotograaf. 

Iedereen kan deelnemen

Waar je vroeger nog een behoorlijke spiegelreflex nodig had om mooie plaatjes te maken, kan tegenwoordig iedereen zijn of haar creativiteit kwijt door gebruik te maken van de smartphone. Hierdoor is de challenge toegangkelijk voor een brede doelgroep. 

Ik ben enthousiast!

Enthousiast geworden van het idee? Ik kom graag in contact om dit concept verder vorm te geven. Vul het formulier in om de mogelijkheden te verkennen. Bellen mag ook: 0653512191

Met vriendelijke groet Robbie 't Jong (@Eftelimages)